PROIECT EDUCAȚIONAL ,,IRIS, O ATITUDINE!”

» Posted by on Wednesday, 24 October, 2018 in Activități 2018-2019 | 0 comments

Trupa de dans modern IRIS a fost înființată în anul 2015 și are în componență elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița și elevi voluntari de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Numele sugerează îmbinarea armonioasă între fragilitatea și frumusețea florii de iris.
Funcționează sub forma unui Cerc de dans în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița, cerc înființat din dorința de a valorifica potențialul elevilor cu dezvoltare atipică prin intermediul unor colaborări cu elevi cu dezvoltare tipică, în contexte nonformale, pentru dezvoltarea abilităților de viață.
Chiar dacă este înființată relativ recent, a participat la concursuri și activități cum ar fi: SNAC 2016, 2017, 2018 – etapa județeană, Olimpiada Inocenților 2017, 2018, a XI-a ediție a Festivalului Cultural Miraje Cluj-Napoca, festival ce se regăsește în CAERI-2018, Ediția a IX-a a Festivalului Concurs Național de dans ,,Dialogul talentelor” Beclean-2018, în cadrul cărora a primit premii și mențiuni. A avut statut de invitată la etapa județeană a Cupei Școlilor la Street Dance și a animat participanții la proiectul ,,Vacanță pentru toți copiii în comunitatea bistrițeană”, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Bistrița.
Proiectul ,,Iris, o atitudine!” a decurs firesc din preocupările membrilor trupei: de a se implica în activități sociale, de a face voluntariat, de a dovedi că le pasă de cei din jurul lor. Din aceste motive am considerat justificată înscrierea proiectului la Ziua Educației – 2018, secțiunea 7, ,,Nouă, ne pasă!”.
Un moment artistic remarcabil, pregătit în Anul Centenarului Marii Uniri, s-a numit ,,ROMÂNIA NOASTRĂ”, moment în care se regăsesc simboluri și semnificații ce ne aduc aminte de Testamentul Reginei Maria ,,Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care, ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută”.
Consilier educativ,
Prof. Archiudean Simona Viorica

Download mp3