Sărbătoarea îngerilor

» Posted by on Friday, 11 November, 2016 in Activități 2016-2017 | 0 comments

Sarbatoarea ingerilor , este o activitate interactiva de consiliere care a pornit in urma cu cativa ani de la ideea ca folosind trasaturile ingerilor ar putea modela caracterul si comportamentul elevilor nostrii.

Întrucât spiritualitatea ortodoxă aduce cu sine nivele nesfârşite de profunzime, aceasta activitate urmăreşte să surprindă una dintre fațetele sale, pe care omul contemporan, de multe ori nu-i acordă suficientă importanță. Am observat importanţa benefică pe toate planurile existenţial- umane ale consilierii spirituale, realizate de către consilierul spiritual.

Am dorit sa evidentiem influenţa consilierii spirituale creştin-ortodoxe asupra personalităţii umane, totodată şi relevarea unor caracteristici semnificative cu privire la sensul, conţinutul şi autenticitatea acestui tip de consiliere.

Religiozitatea influențează psihicul unei persoanei, cât și întreaga sa conduită.

Există numeroase încercări de a delimita conceptual spiritualitatea. În accepțiune teologică, spiritualitatea este percepută ca o ştiinţă ce se bazează pe adevăruri revelate și prin acestea, oferă reguli ce conduc la desăvârșire. Reguli ce in cazul acestei actiuni , sunt mereu reamintite de catre “ ingerii “ ce ii viziteaza pe copii pe 8 noiembrie de Sarbatoarea Sf.Arhangheli Mihail si Gavriil .

Obiectivele consilierii psihologice, indiferent de curentul psihologic în conformitate cu care își exercită activitatea, vizează bunăstarea persoanei, maturizarea și dezvoltarea sa personală, depășirea dificultăților întâmpinate de persoanele în cauză, stimularea autocunoașterii.

In cadrul acestei activitati de consiliere spirituala ,denumita “Sarbatoarea Ingerilor “ am dorit sa stabilim primul contact al copilului cu sine, precum și analizarea propriei personalități. Acest aspect contribuie și devine parte integrantă din cadrul consilierii spirituale. În acest fel se creează deprinderea, ca elevii să se cerceteze si analizeze pe sine, având puterea de a intra în relație cu propriul suflet.   Astfel, cele două tipuri de consiliere se inttrepătrund, cea psihologică pornind de la psihic cu efecte în planul personalității, iar cea spirituală începând cu personalitatea, pentru a ajunge la suflet . Am urmarit trezirea in sufletele elevilor dorinţa de a face fapte bune si de a interactiona cu ceilalţi plini de compasiune, sadirea gândurilor de recunostinta fata de cadrele didactice care ii educa,fata de toti cei care ii inconjoara si ii protejeaza, sa aprecieze adevaratele valori prin exemple concrete din viata de zi cu zi,pe care ei sa le poata înţelege si astfel sa aleaga si sa realizeze mereu binele

Download mp3